Νέα ήττα για τον ΠΑΟΚ στο Europa League-Δεν τα κατάφερε στην Τούμπα με τη Στεάουα

Την ήττα με 0-1 από τη Στεάουα γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στην καλά στημένη Στεάουα, απειλώντας κυρίως από τις πτέρυγες και έβγαλε τρεις αξιόλογες φάσεις.

Αρχικά στο 8′ ο Ντεσπόντοφ σέντραρε από τα δεξιά με τον Μπάμπα να πιάνει κεφαλιά, νικώντας τον Κρέτου, αλλά ο Ταρνοβάνου έδιωξε σε κόρνερ. Έπειτα στο 13′, οι Κωνσταντέλιας – Οζντόεφ συνδυάστηκαν και η μπάλα έφτασε αριστερά εντός περιοχής στον Τάισον που σούταρε στην κίνηση ψηλά άουτ. Κλείνοντας, στο 29′ ο Σάστρε σέντραρε από δεξιά, Τάισον – Μπάμπα δεν κατάφεραν να εκτελέσουν και η μπάλα έφτασε στον Ντεσπόντοφ που σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ταρνοβάνου.

Oι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φανούν απειλητικοί στη συνέχεια για μερικά λεπτά με τον Σουτ στο 30′ να εκτελεί φάουλ αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι να διώξει σε κόρνερ ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από αντεπίθεση, ο Τανάσε συνέκλινε στ’ αριστερά αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.

Στο επόμενο διάστημα οι Θεσσαλονικείς ανέκτησαν τον έλεγχο και με κύριο μοχλό τον Κωνσταντέλια έβγαλαν ξανά κάποιες φάσεις. Στο 32΄ο διεθνής μεσοεπιθετικός πάσαρε στον Καμαρά που είχε χώρο να κινηθεί αλλά σούταρε άστοχα ενώ στο 39′ ο ίδιος… σερβιτόρος έβγαλε τον Τάισον στην περιοχή με τον Βραζιλιάνο να ξεπερνά τον Κρέτου, εκτελώντας πάνω στον Ταρνοβάνου. Το κρεσέντο των ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 41′ καθώς η σέντρα ξυραφιά του Ντεσπόντοφ βρήκε το κεφάλι του Καμαρά με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο τέταρτος έδειξε έξι λεπτά καθυστερήσεων όμως με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Λιξάντρου, κράτησε περισσότερο χρόνο και στο 45+8′ ο Ολάρου αριστερά πέρασε σαν σταματημένο τον Μιχαηλίδη και γύρισε στο πέναλτι με τον Μπιρλιγκέα να εκτελεί εξ επαφής τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωταθλητές Ελλάδος απείλησαν πρώτοι στο 51′ με τον Τάισον να στρώνει με κεφαλιά τη μπάλα στον Ντεσπόντοφ όμως το σουτ του Βούλγαρου εξτρέμ στα όρια της περιοχής έφυγε άουτ. Mε τον Κωνσταντέλια στο 60′ να κάνει ωραία προσπάθεια και αλλαγή στον Καμαρά, η μπάλα έφτασε τελικώς στον Σάστρε για να πιάσει εξαιρετικό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταρνοβάνου.

Στο ενδιάμεσο, η αριθμητική ισορροπία άλλαξε καθώς στο 55′ αποβλήθηκε ο Ολάρου με 2η κίτρινη κάρτα καθώς σε διεκδίκηση με τον Οζντόεφ, που θεώρησε ότι έπρεπε να δοθεί φάουλ υπέρ του, σταμάτησε τη φάση πιάνοντας τη μπάλα με τα χέρια καθώς έπεσε στο χορτάρι.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε και στο 62′ ο Ντεσπόντοφ σέντραρε από τα δεξιά με τον Οζντόεφ να πιάνει κεφαλιά προ του Κρέτου, αλλά ο Ταρνοβάνου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι. Μάλιστα, στο 70′ ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή για να τονώσει την ομάδα του βάζοντας τους Μπακαγιόκο, Ζίβκοβιτς και Τισουντάλι αντί των Καμαρά, Σάστρε και Τσάλοφ.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο ημίωρο (είκοσι λεπτά συν 10′ καθυστερήσεων) με τον Μιχαηλίδη στο 90+7′ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και τη Στεάουα να κρατά τη σπουδαία νίκη, κάνοντας το 2/2 στη διοργάνωση την ώρα που οι πρωταθλητές Ελλάδος παραμένουν χωρίς βαθμό.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 33η θέση με μηδέν βαθμούς, όπως και οι Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Καραμπάγκ, Ντιναμό Κιέβου και Μπεσικτάς. Αντίθετα η Στεάουα καταλαμβάνει την 4η με 6 πόντους, όσους έχουν και οι Λάτσιο, Λυών, Τότεναμ και Άντερλεχτ.

Την επόμενη, -3η- αγωνιστική της league phase, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τη Βικτόρια Πλζεν, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19:45 στην Τούμπα ενώ η Στεάουα θα φιλοξενηθεί από τη Ρέιντζερς, την ίδια ημέρα και ώρα 22:00 στο «Ibrox».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Σάστρε (Ζίβκοβιτς 70′), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (Μπακαγιόκο 69′), Οζντόεφ (Σβαμπ 73′), Ντεσπόντοφ (Σορετίρε 83′), Τάισον, Κωνσαντέλιας, Τσάλοφ (Τισουντάλι 70′).

Στεάουα (Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάβα, Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Λιξάντρου (Eντζούμα 45+6′), Μπαλούτσα (Mικουλέσκου 46′), Τανάσε (Ποπέσκου 65′), Ολάρου, Μπιρλιγκέα.

Δείτε τα highlihts της αναμέτρησης:

Πηγή: Voria.gr

Scroll to top
Close